El president de Seat, sobre la situació política a Catalunya: “fins que no ens afecti l’operativa, no tenim res a dir”

El president de Seat, Luca de Meo, ha assegurat que la companyia només prendrà decisions sobre la situació política a Catalunya quan es vegin impactades les activitats industrials de la fàbrica de Martorell i de la resta de centres productius.

En un acte a Madrid aquest dimarts, De Meo ha indicat que la feina de Seat -filial del grup automobilístic alemany Volkswagen- s’ha de limitar a fabricar i vendre vehicles. “L’únic que volem fer és produir. Esperem que termes d’operativa no tinguem problemes en un futur”, ha dit. “El que hem de fer és no ser un problema”, ha afegit.

De Meo ha recordat que la planta va aturar la producció el passat 18 d’octubre, per la vaga general convocada en contra de la sentència pel judici del procés, la qual cosa va comportar pèrdues de diversos milions d’euros. No obstant, el president de Seat ha assegurat que “fins que aquests moviments no impactin l’operativa del nostre negoci, no tenim res a dir”. 

L’executiu ha opinat que la situació política “no ajuda a la imatge d’Espanya ni de Catalunya”, ja que, a parer seu, els inversors internacionals busquen estabilitat. De Meo ha pronunciat una conferència al fòrum Nueva Economia de Madrid, en presència de la ministra d’Economia en funcions, Nadia Calviño, i de l’exvicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, entre altres càrrecs.

Així va fer l’Estat la guerra econòmica contra Catalunya

Tal com va publicar fa un any l’ARA, De Meo va ser un dels directius de multinacionals amb seu a Catalunya que més pressions -coordinades per la mateia Santamaría- va rebre per part del govern espanyol i de la Casa Reial en els dies posteriors al referèndum de l’1 d’octubre del 2017, per tal que traslladés la seu fora de Catalunya, com sí que van fer la majoria d’empreses catalanes de l’Íbex-35 -a excepció de Grifols- i diversos grups familiars, com Ciments Molins. Malgrat les peticions de l’Estat, però, Seat no va moure la seu.

Rècord de producció

El president de Seat també ha assegurat que, en un període de dos o tres anys, la planta de Martorell es trobarà, pràcticament, al 100% de capacitat. Això es deu al creixement de la marca, que aquest any tornarà a batre el seu rècord històric de vendes a nivell mundial. La factoria és “el cor del nostre sistema”, ha dit De Meo, que tanmateix no s’ha mostrat preocupat per una hipotètica saturació de la fàbrica.

Seat dispara un 31% les vendes a l'octubre i ja creix un 11% aquest any

Seat dispara un 31% les vendes a l’octubre i ja creix un 11% aquest any

De Meo ha recordat que la situació del sector del motor a nivell global no és la millor, sobretot a curt termini. “Tindrem rock’n’roll, tot i que sóc optimista”, ha dit. La indústria automobilística està passant per un moment de caiguda de vendes, necessitats d’inversió en innovació més elevades i, en el cas d’empreses com el grup Volkswagen, multes multimilionàries per no haver assolit els objectius mediambientals.

Volkswagen intenta deixar enrere el Dieselgate quatre anys després

Volkswagen intenta deixar enrere el Dieselgate quatre anys després

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: