El president alemany en l’aniversari de la invasió de Polònia: “Acoto el cap i demano perdó”

El president alemany, Franz-Walter Steinmeier, ha demanat perdó a Polònia pels atacs de l'Alemanya nazi en el 80è aniversari de la invasió al país polonès per part de l'exèrcit d'Adolf Hitler, i que va marcar l'inici de la Segona Guerra Mundial.

En un acte de matinada a Weilun, ciutat on va caure la primera bomba de l'aviació alemanya l'1 de setembre del 1939, Steinmeier, en el seu discurs, ha afirmat que "van ser alemanys els que van causar crims contra la humanitat a Polònia". "M'agenollo davant les víctimes dels atacs a Wielun. M'agenollo davant les víctimes poloneses. I demano perdó.", ha afegit Steinmeier.

Frank Walter Steinmeier Andrzej Duda EFE (2)

El president alemany, Frank-Walter Steinmeier (esquerra), amb el seu homòleg polonès, Andrzej Duda (dreta). / EFE

El president alemany ha acudit a l'acte de Weilun acompanyat del seu homòleg polonès, Andrzej Duda, i a la tarda s'han desplaçat fins a Varsòvia en el segon acte commemoratiu, amb la presència d'altres líders mundials com la cancellera alemanya, Angela Merkel, o el vicepresident dels Estats Units, Mike Pence. Donald Trump, havia d'assistir a l'acte, però el pas de l'huracà Dorian pel seu país ha fet que cancel·lés la seva visita.

De la seva banda, Andrzej Duda ha denunciat l'atac de l'Alemanya nazi com "un acte de barbàrie", mentre que Pence ha elogiat al poble polonès i ha explicat que "mai va perdre l'esperança".

El ministre d'Exteriors, Josep Borrell, que ha representat la delegació espanyola en els actes, juntament amb el president del Senat, Manuel Cruz, ha recordat que els nacionalismes van ser l'origen de la Segona Guerra Mundial i que va advocar per construir una Europa més unida.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: