El Prat demana que es freni l’ampliació de l’aeroport

L’Ajuntament del Prat celebra que la Comissió Europea (CE) hagi demanat a l’Estat espanyol que prengui les mesures necessàries per evitar que es continuï deteriorant el delta del Llobregat per l’impacte de projectes d’infraestructures properes, com ara l’ampliació de l’aeroport i del port de Barcelona. L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, considera que la posició de la CE deixa clar que la Unió Europea “no permetrà de cap manera una ampliació de la tercera pista de l’aeroport en detriment de zones naturals com ara la Ricarda o el Remolar-Filipines”. En aquest sentit, hi afegeix que “no es tracta en cap cas de seguir ampliant grans infraestructures, sinó de preservar més i millor l’equilibri natural i els espais naturals”.

En l’advertiment de la CE l’Ajuntament veu reflectides moltes de les seves demandes històriques respecte de la protecció dels espais naturals del delta, unes demandes que ha traslladat repetidament a les autoritats competents. La Comissió destaca que, tot i estar enclavat en una zona densament poblada, els fràgils ecosistemes del delta del Llobregat tenen una biodiversitat excepcional i un paper fonamental en les rutes migratòries de moltes espècies d’aus europees, la qual cosa contribueix a preservar la coherència global de la xarxa Natura 2000. La CE considera que les autoritats no han complert de manera suficient els compromisos per mitigar l’impacte de les grans infraestructures al delta i ha enviat a l’Estat una carta de requeriment perquè, abans de dos mesos, esmeni les deficiències.

L’Ajuntament demanarà a la Generalitat i a l’Estat que es descarti l’ampliació de la tercera pista de l’aeroport, que es tiri endavant el pla especial de protecció del delta i que s’ampliïn les zones naturals.

Anar a la font – El Punt Avui

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: