El PP català reclama “entesa entre constitucionalistes” en el seu manifest de la Diada

El PP català havia anunciat que llegiria un manifest a l’avinguda Pau Casals coincidint amb la Diada, però finalment l’acte s’ha traslladat a la seu dels populars catalans per la inestabilitat meteorològica, tot i que la pluja ha escampat de bon matí a Barcelona. En el manifest, el PP torna a insistir en la crida a la unitat de les forces constitucionalistes. Alejandro Fernández, líder dels populars a Catalunya, ha llegit un manifest en el qual reclama “trobar fórmules d’entesa entres els constitucionalistes, respectant les diferències ideològiques però sempre anteposant el que ens uneix al que ens separa”.

Fernández ha concretat després que la fórmula que defensa el PP és una aliança a l’estil de Navarra Suma, la coalició electoral del PP, Cs i UPN que es va presentar a les últimes eleccions. “L’epicentre del projecte és Navarra Suma, però s’articula a tot Espanya a través d’Espanya Suma –ha afegit Fernàndez–. I creiem que precisament avui, el dia de la Diada, és un bon moment per reivindicar un projecte que va més enllà de la suma d’escons i que vol lluitar contra aquells que intenten trencar la unitat d’Espanya des del populisme identitari”.

Sobre la decisió de Josep Bou de desmarcar-se dels seus companys populars i participar en l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova, Fernández ha recordat que d’uns anys ençà els responsables municipals tenen llibertat per participar en els actes que considerin adequats sempre que n’informin abans la direcció, i que Bou ho va fer: “Cadascú és lliure de prendre la seva decisió. Jo mateix no sé què faré l’any que ve, dependrà de quina sigui la situació del moviment separatista a Catalunya”.

El líder dels populars catalans també ha comentat les paraules de Quim Torra en el seu discurs previ a la Diada. “Si no és capaç d’aprovar un pressupost, quina insurrecció ha de liderar aquest bon home, que no és capaç d’aprovar lleis i que no té una majoria parlamentària sòlida capaç de sostenir la seva acció de govern?”, s’ha preguntat Fernández.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: