El PNB recorda que fan falta cinc partits per aprovar els pressupostos

Rate this post

El PNB ha volgut deixar clar que també té molt a dir sobre els pressupostos en conèixer’s l’acord de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. El portaveu del PNB en el Congrés, Aitor Esteban, ha afirmat que entén que l’executiu socialista parli primer amb Unidos Podemos dels pressupostos, però ha recordat que han de posar-se d’acord cinc forces polítiques, i espera que, després, uns i d’altres “no es trepitgin els ull de polls”.

En una entrevista concedida a RNE, Esteban ha assenyalat que, després que el govern espanyol hagi tancat un acord amb Unidos Podemos per als comptes, l’Executiu no ha trucat al PNB. Només ha existit un intercanvi de paraules informal. “Ahir em vaig trobar amb la ministra d’Hisenda en unes escales en el Congrés i va dir: ‘he de trucar-te urgentment’, però no tinc més notícies”, ha assegurat.

Després de precisar que desconeix el que s’ha tancat entre el govern del PSOE i el grup liderat per Pablo Iglesias, considera que “hauran estat unes línies generals, no un pressupost ja més concret”. “Estic a l’expectativa. En aquestes coses ja tinc una miqueta d’experiència: tranquil·litat i pas petit a pas petit”, ha apuntat.

Puntes de coixí

Segons el seu parer, es tracta d'”unes puntes de coixí complicades perquè, al final, es necessiten cinc forces polítiques”. “Nosaltres entenem que es parli primer amb Unidos Podemos, però el que no podem fer després és trepitjar-nos els ull de polls entre uns i d’altres”, ha manifestat.

Esteban ha destacat que són “realistes, sabem quin és la situació”, i plantejaran coses “factibles i realitzables” perquè es tracta d’acordar entre cinc partits, “i és complicat”. “Ja veurem com va evolucionant”, ha dit. No obstant això, creu que ara tot va ser en ‘stand by’ fins a les eleccions andaluses i que és allà on “se centraran els focus”, ha afegit.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »