El PNB, disposat a “parlar” amb el PSOE de la moció de censura

Rate this post

El portaveu del PNB al Congrés dels Diputats, Aitor Esteban, ha mostrat la disposició de la seva formació a “parlar” amb el PSOE de la moció de censura per conèixer-ne quin és el seu “plantejament respecte a Euskadi i les seves aspiracions” i sobre Catalunya, encara que ha reconegut que en aquest moment hi ha “massa incògnites”.

En declaracions realitzades a la seu jeltzale de Sabin Etxea, a Bilbao, Esteban s’ha referit a la sentència Gürtel coneguda aquest dijous i a la moció de censura registrada pel PSOE 24 hores després.

Després d’admetre que no coneix quina és “la intenció” del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, en plantejar una moció de censura i tampoc amb qui vol parlar, ha advertit que si la seva voluntat és parlar amb el PNB “parlarem” per conèixer “el seu plantejament respecte a Euskadi i les seves aspiracions i respecte a Catalunya i el moment actual”.

“Si el que vol és formar Govern o no es tracta d’això… hi ha massa incògnites i en funció de la valoració que fem prendrem la decisió en el moment oportú”, ha afegit.

Així mateix, i després de subratllar que prefereix que s’hagi arribat a l’actual moment “amb un pressupost aprovat en l’Estat, ja que si no la circumstància pogués ser dramàtica”, ha incidit en la necessitat d’esperar a veure si el que els socialistes busquen és “una foto o tenen solucions concretes a la crisi a què s’enfronta l’Estat”.

Esteban ha valorat la sentència del Cas Gürtel que, segons ha indicat “evidència que el PP té un problema amb la corrupció”. Ha considerat, a més, que el PP “li deu una disculpa a la societat” i que han “de donar explicacions i posar mesurades perquè aquestes circumnstancies no es repeteixin en el futur.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »