El Picasso més íntim al Reial Cercle Artístic

Rate this post

El pintor Pablo Picasso és el protagonista d’una exposició fotogràfica amb instantànies d’Edward Quinn i André Villers al Reial Cercle Artístic. ‘Picasso íntim’ és una mostra, inaugurada a mitjans d’agost, que es podrà visitar fins aquest diumenge i està comissariada per Josep Fèlix Bentz, qui també és president del Reial Cercle Artístic i Joan Abelló Juanpere. En declaracions a l’ACN, Bentz ha dit que l’exposició tracta de presentar el Picasso més íntim amb fotografies que descobreixen “un altre Picasso, molt pare de família, juganer, amb animals, bromista envoltat de glamur… Descobrim a la persona en aquesta exposició”, ha assegurat. Bentz ha explicat que Reial Cercle Artístic és l’encarregat de la gestió d’aquesta mostra i que possiblement giraran per museus d’Itàlia el pròxim any.

Bentz ha destacat que a l’exposició es descobreix un Picasso ben diferent i molt més pròxim. De fet, ha considerat que es mostren molts aspectes personals de Picasso com el seu costat “més tendre, treballador o fins i tot un Picasso bromista” a través d’una selecció d’imatges on es va emprovant diferents barrets. “És una exposició molt completa i es descobreix un altra faceta i cara del Picasso més autèntic i íntim”.  

Picasso Íntim/Reial Cercle Artístic

La relació de Picasso amb els fotògrafs va ser a partir dels 60 i van retratar aquesta darrera etapa del pintor, que va morir el 1973. Al pis de baix del Cercle hi ha les fotografies d’Edward Quinn i a la planta zero, les d’André Villers. Ha explicat que la relació de Picasso amb els dos fotògrafs era professional i va acabar esdevenint d’amistat. En el cas de Quinn per exemple la gran característica és que Picasso li va permetre “estar dins de la seva vida i conviu amb ell sense molestar-lo”. Ell va tenir “la gran sort” que Picasso li va deixar fer el seu art i es va anar deixant retratant. També es poden veure retrats de fotògrafs desconeguts. 

Bentz ha explicat que el Cercle Artístic és l’encarregat de la gestió d’aquesta mostra que pertany a un col·leccionista privat de Luxemburg. Ha estat ja a diversos llocs com a Xina o a Galícia i com ha apuntat Bentz estan en negociacions per fer una gira itinerant per museus d’Itàlia el 2019. 

La col·lecció està formada per més de 130 fotografies i algunes com ha dit “s’han presentat per primera vegada” a Barcelona. Per altra banda, ‘Picasso íntim’ inclou gravats de Picasso que formaven part del conjunt ‘Berlin Picasso Story’.

Picasso Íntim/Reial Cercle Artístic

Anar a la font
La Llança

Powered by WPeMatico

Translate »