El PDECat tornarà a reclamar una llista unitària de l’independentisme si es repeteixen les eleccions a l’Estat

El president del PDECat, David Bonvehí, ha assegurat que, en cas de repetir-se les eleccions espanyoles per la impossibilitat de formar govern a l’Estat, la seva formació tornarà a reclamar “com els últims anys” una llista unitària de l’independentisme. “Crec que tot el sobiranisme i l’independentisme hauria de plantejar-se, en aquests moments que estem vivint, llistes transversals totals”, ha afirmat en una entrevista al digital ‘El Món’. Bonvehí, que ha afegit que la posició dels hereus de CDC “sempre ha sigut aquesta”, també ha considerat que JxCat –grup que integra el PDECat– “és molt més ferm i determinat que altres forces independentistes” que no ha especificat.

En ple procés de reordenació de l’espai postconvergent, Bonvehí ha defensat que JxCat “no és patrimoni de ningú”, sinó “una filosofia i una idea”. “Si JxCat ha de ser una cosa més o més coses del que és actualment, ho hem de discutir entre tots els actors que formem part d’aquest espai”, format pel PDECat però també per independents. Per a Bonvehí, els associats al PDECat “se senten còmodes amb JxCat” i han de ser precisament ells qui decideixin la relació entre els dos espais.

“Hi ha un lideratge polític molt evident del president Puigdemont, però JxCat no és patrimoni de cap partit ni de cap persona”, ha insistit, alhora que ha proposat el PDECat com a “solució”. “Sempre ha sigut generós i ha posat tot el seu saber i bon fer a disposició de les llistes electorals, i això continuarà sent així”, ha asseverat.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: