El PDeCAT proposa al Congrés la reprovació del ministre Borrell

Rate this post

El portaveu adjunt del PDeCAT al Congrés dels Diputats, Jordi Xuclà, ha registrat aquest dimecres una proposició no de Llei per debatre al ple del Congrés la reprovació del ministre d’Exteriors, Josep Borrell, a qui insta a dimitir. La iniciativa recorda que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha sancionat el titular d’Exteriors amb 30.000 euros per una infracció molt greu en l’ús d’informació privilegiada per la venda a través d’un tercer d’accions de la companyia elèctrica andalusa Abengoa, de la qual era conseller, just abans que fes preconcurs de creditors. Per aquest motiu, el PDeCAT proposa un text on el Congrés “reprova el ministre d’Exteriors i l’insta a dimitir”. “En el cas que no ho faci”, continua la proposta, “sol·licita el president del govern que el cessi”.

El text que el PDeCAT portarà al ple recorda que segons la CNMV el ministre d’Exteriors va utilitzar informació privilegiada per fer operacions i ordenar la venda d’un paquet d’accions a nom de la seva exdona, Carolina Mayeur, “que d’aquesta manera va poder vendre a un preu millor tenint en compte el que podia passar”. 

El PDeCAT destaca que l’article 227 de la Llei del Mercat de Valors prohibeix els qui disposen d’informació privilegiada fer qualsevol tipus d’operació o comunicar aquesta informació a tercers basant-se en aquesta informació. “Aquest fet demostra que el ministre d’Exteriors va incomplir aquesta llei en un exemple d’incompatibilitat ètica amb l’exercici del càrrec de ministre”.

Segons el PDeCAT, un cop sancionat per la CNMV, Borrell ha admès que la seva actuació va ser “un error”, però no ha assumit “conseqüències”, i “només per això ja li correspondria dimitir”. “Més enllà de la seva ètica personal en aquesta qüestió, el balanç de la gestió dels escassos mesos transcorreguts des del seu nomenament és nefast en múltiples àmbits”, sosté. 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »