El PDeCAT exigeix incloure l’Imam de Ripoll en la investigació dels atemptats

Rate this post

El PDeCAT s’obre a votar a favor de la investigació dels atemptats de Barcelona i Cambrils al Congrés si també es fa extensiva al paper que hi va tenir l’Imam de Ripoll. És el posicionament de la formació independentista, en referència a la proposició no de llei que es debatrà aquesta tarda al ple de la cambra espanyola, a petició de Ciudadanos. Els republicans van anunciar el suport a Cs fa setmanes, –tot i que el volen ratificar-ho a la reunió prèvia al ple, segons expliquen fonts del partit–.

Tanmateix, els demòcrates han presentat aquest dimarts les esmenes al text, que també inclouen reconèixer la tasca dels Mossos i la inclusió a l’Europol. 

“Clarificar la vinculació del Imán de Ripoll, Abdelbaki es Satty, amb el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), així com el temps que va ser confident del CNI, el tipus d’informació que volia obtenir i el cost per ser confident del CNI” diu la proposta alternativa registrada pel diputat Carles Campuzano.

La petició arriba després que els republicans i els demòcrates demanessin que el ministre de l’Interior Juan Ignacio Zoido comparegués al Congrés per explicar-ne la vinculació presumpta que s’havia sabut pels mitjans de comunicació. Així i tot, la demanda no es va satisfer –ni tan sols va ser admès per la Mesa per a la seva votació en la Diputació Permanent. El motiu era que qüestions d’aquest tipus només pot tractar-se en la Comissió de Despeses Reservades en una propera compareixença secreta del director del CNI, Félix Sanz Roldán

En segon lloc, Campuzano a afegir el reconeixement de la “Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra” a més de la de les “Forces i cossos de seguretat de l’Estat” –com demanava el diputat de la formació taronja al seu text Miguel Gutiérrez “per la seva tasca en la lluita antiterrorista”. 

En darrer terme, el PDeCAT inclou una demanda expressa per “complir amb celeritat amb els acords de la Junta de Seguretat de Catalunya celebrada el 10 de juliol passat de 2017 a relació amb la lluita antiterrorista, per això, facilitar la immediata incorporació de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra a l’Europol”, diuen.

La qüestió és que el Congrés discutirà la proposició, però tracta d’una iniciativa que només té un objectiu deliberatiu i la seva aprovació no implica la creació de la comissió. No obstant això, el Partit Popular i el PSOE van considerar que no era necessària l’apertura de la comissió. 

Anar a la font
Estefania Molina

Powered by WPeMatico

Translate »