El PDeCAT avisa l’Estat que haurà de fer un “replantejament” després del revés belga

Rate this post

El diputat del PDeCAT al Congrés Ferran Bel creu que l’Estat hauria de “replantejar-se alguna cosa de manera seriosa” si Escòcia, Alemanya i Suïssa també rebutgen l’extradició, com ha decidit aquest dimecres Bèlgica, sobre els consellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig. En un contacte amb la premsa des de Madrid, el també membre de l’executiva del PDeCAT ha valorat que la decisió de la justícia belga entrava “dins els pronòstics”.

A més, considera que així es deixa en evidència tota la instrucció del Tribunal Suprem espanyol. Al seu torn, la portaveu del PDeCAT, Maria Senserrich, ha publicat un missatge a Twitter on sentencia: “Un cop més la justícia belga dona un revés a la injustícia espanyola”.

Bèlgica ha rebutjat aquest dimecres l’euroordre d’extradició contra Comín, Serret i Puig. El jutge ha considerat que la petició d’extradició emesa pel Tribunal Suprem té “irregularitats” i l’ha desestimat.

“El jutge ha decidit que l’euroordre no s’executarà, ha sigut rebutjada per la justícia belga perquè es considera, com havíem proposat des de la defensa, que no compleix amb els requisits de forma que la norma preveu, és una euroordre irregular”, ha indicat Comín, que ha advertit que la decisió “ferma” del tribunal “posa de manifest que s’abusa del codi penal per perseguir polítics”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »