El partit de Jordi Ballart i ERC tanquen un acord a Terrassa que posa fi a 40 anys de governs del PSC

El partit de Jordi Ballart, Tot per Terrassa (TxT), i ERC han arribat a un acord per governar plegats a la cocapital del Vallès Occidental. Les dues formacions, que posaran fi a quaranta anys de poder del PSC a la ciutat, presentaran els detalls del pacte aquest vespre (19 hores) en una roda de premsa conjunta, tal com han anunciat les dues parts en sengles comunicats. El pacte, aprovat dimarts per l’assemblea local dels republicans i dimecres per part de TxT, posarà fi a quaranta anys de governs del PSC a Terrassa.

“Municipalitzar la política municipal”: la clau de l’èxit a Terrassa

“Municipalitzar la política municipal”: la clau de l’èxit a Terrassa

Des de TxT, que va guanyar les eleccions amb 10 diputats, expliquen que Ballart ocuparà l’alcaldia, càrrec que ja va ocupar el passat mandat però que va deixar -juntament amb el PSC- després que els socialistes avalessin el 155. Els republicans, amb 5 regidors, també formaran part de l’executiu municipal, que neix d’un “acord per Terrassa, per fer polítiques per Terrassa”, destaquen les citades fonts. En aquest sentit, deixen clar que les dues formacions han acordat que els temes nacionals quedin “al marge” de l’entesa. “Cadascú té els seu posicionament”, aclareixen, recordant que TxT donarà “llibertat de vot” en els temes de consciència dels seus regidors.

Tot per Terrassa va donar la sorpresa el 26-M derrotant el PSC a la ciutat, on ara és segona força amb 7 regidors (dos menys que el 2015). El fet que els de Ballart es presentessin amb una candidatura ciutadana i de caràcter transversal van ser claus per a la victòria, que va superar les expectatives de tots els candidats.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: