El partit Alianza Lliure Europea qualifica Espanya de “neofranquista”

Rate this post

L’Aliança Lliure Europea (ALE), partit que agrupa partits nacionalistes i independentistes com ERC, el gallec del BNG o el flamenc NVA, entre d’altres, ha criticat al presó dictada aquest dijous per a diversos membres del Govern i ha titllat Espanya de país “neofranquista“.

“Un Estat neofranquista empresona uns altres vuit presos polítics europeus. Catalunya mereix llibertat!”, diu l’encapçalament del comunicat difós per l’agrupació, després d’ingressar a la presó el vicepresident Oriol Junqueras i alguns dels consellers, acusats de delictes de rebel·lió, sedició i malversació de cabals públics.

El president de l’ALE, el francès François Alfonsi, que es declara amic de Junqueras i de Raül Romeva, amb qui va compartir legislatura al Parlament Europeu, ha expressat en el comunicat el seu suport als empresonats i els ha demanat “de romandre forts”.

“La Unió Europea no pot seguir en silenci. No pot amagar més el cap. Si la Unió Europea falla en la protecció dels valors europeus, la nostra democràcia europea s’esfondrarà”, ha advertit Alfonsi.

Powered by WPeMatico

Translate »