El Parlament tomba l’intent de Ciutadans per dissoldre l’acció exterior catalana

Rate this post

La nova ofensiva de Ciutadans contra l’acció exterior de la Generalitat ha tornat a quedar en paper mullat. La moció presentada per la formació unionista, que demanava la dissolució del Diplocat i les anomenades “ambaixades”, ha estat tombada aquest divendres pel ple del Parlament. Només ha rebut els vots a favor del PP en tots els punts i del PSC en algun.                             

Concretament, el text rebutjat , instava el Govern a “exercir les seves competències en matèria d’acció exterior, de conformitat amb els principis d’unitat d’acció a l’exterior, lleialtat institucional i defensa dels interessos i valors d’Espanya a l’exterior”. La moció de Ciutadans reclamava al Govern la dissolució de “totes les estructurades dissenyades i emprades per la difusió de la propaganda separatista, i posava com a exemple el Diplocat i les mateixes “ambaixades”. 

Per altra banda, des de Cs demanaven en el marc de la llei de transparència conèixer “els costos de la il·legal preparació i organització de l’il·legal referèndum de l’1-O”. Entre aquests costos, parlen del cost dels “lobbies internacionals contractats de per la Generalitat” o dels observadors internacionals. El grup d’Inés Arrimadas també instava el Govern a “dirigir comunicació de disculpes al Parlament Europeu per la falsa i enganyosa utilització del terme ‘observadors internacionals del Parlament Europeu’ per referir-se als eurodiputats que van venir a Espanya el dia 1-O de forma no institucional”.

Hi haurà ampliació

Anar a la font
Nicolas Tomás

Powered by WPeMatico

Translate »