El Parlament reprova Felip VI i aposta per abolir la monarquia

Rate this post

JxCat, ERC i comuns han aconseguit posar-se d’acord al Parlament per reprovar el rei Felip VI i apostar per l’abolició de la monarquia. Finalment la cambra catalana ha aprovar aquest dijous una proposta de resolució que demana acabar amb la monarquia després que aquest dimarts, durant el debat de política general, la mateixa proposta quedés rebutjada.

La proposta de dimarts havia estat plantejada per JxCat però només va comptar amb el suport d’ERC i la CUP i, sense els vots dels diputats de JxCat empresonats, no van aconseguir la majoria necessària per tirar el text endavant. Els comuns s’hi van oposar perquè dins la proposta de resolució hi havia un punt que apostava per “assolir i culminar democràticament la independència de Catalunya”.

Després de la derrota i de les crítiques, els comuns han presentat una nova proposta de resolució centrada només en la crítica a la monarquia que ha aconseguir ser aprovada amb els vots de JxCat, ERC, comuns. La CUP s’ha abstingut.

El text “rebutja i condemna el posicionament del Rei Felip VI i la seva intervenció en el conflicte català” i “aposta per l’abolició d’una institució caduca i antidemocratica com la monarquia”. 

Anar a la font
Carlota Camps

Powered by WPeMatico

Translate »