El Parlament evita desobeir i no publicarà la moció de la CUP suspesa pel TC

El Butlletí Oficial del Parlament (Bopc) no publicarà finalment la moció de la CUP sobre l'autodeterminació que ha estat suspesa pel Tribunal Constitucional. Després que s'hagi votat esquivant el TC, ja que s'ha sotmés a votació tres minuts abans que arribés la comunicació de la suspensió, els lletrats de la cambra han s'ha mostrat contraris a la publicació del text, durant la reunió de la Mesa posterior a la sessió matinal del ple, per les conseqüències que això podia comportar. 

Fonts de la presidència de la cambra defensen que és als serveis jurídics "a qui correspon la publicació" i que són ells mateixos els que han decidit no publicar la moció en rebre la notificació del TC. També asseguren que les "conseqüències judicials i penals" les han d'assumir els polítics i no els funcionaris, i insisteixen en que el president Roger Torrent "garantirà es pugui parlar absolutament de tot malgrat les amenaces i les conseqüències que això comporti".

Els lletrats també han decidit eliminar el punt 11 de la moció conjunta de resposta de la sentència registrada per JxCat, ERC i la CUP que parlava sobre l'autodeterminació, però les mateixes fonts asseguren que "el president garantirà que es pugui parlar de tot" i que "si els diputats volen debatre i votar el punt 11, es podrà fer", malgrat que no aclareixen de quina manera es podria fer, que podria ser a través de la presentació d'una esmena al text. ​

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: