El Parlament belga donarà “màxima prioritat” a la investigació sobre l’espionatge a Puigdemont

Rate this post

El Parlament federal belga donarà “màxima prioritat” a la investigació sobre el presumpte espionatge per part del CNI al president a l’exili, Carles Puigdemont, mentre era a Bèlgica. En declaracions a l’ACN, el diputat de l’N-VA que va presentar la petició per indagar els fets, Peter Buysrogge, ha dit que el president del comitè encarregat de realitzar l’informe sobre el cas ha assegurat que la investigació “serà de màxima prioritat”, però desconeix quan finalitzarà el procediment obert aquesta setmana.

Si l’informe final conclou que el CNI va espiar Carles Puigdemont sense informar els serveis secrets belgues, el partit nacionalista flamenc exigirà al govern belga de Charles Michel que demani explicacions a Espanya.

Així, Buysrogge ha afirmat que, si Espanya no va contactar els serveis de seguretat belgues, “el govern hauria de fer alguna cosa” i “contactar les autoritats espanyoles” per demanar explicacions. 

“Si els nostres serveis secrets no sabien res sobre això, les autoritats espanyoles hauran d’explicar perquè no van contactar els nostres serveis secrets”, ha dit el diputat, alertant que aquest fet violaria “les normes internacionals”. Si pel contrari es confirmés que les autoritats belgues estaven al corrent d’una suposada activitat d’espionatge del CNI, Buysrogge considera que els mateixos serveis de seguretat de Bèlgica han d’explicar “perquè no van refusar aquesta intervenció”.

Tanmateix, l’N-VA vol esperar als resultats de la indagació per treure conclusions i actuar.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »