El panorama es va aclarint

El retorn de la competició, ple d’incertesa en ple confinament, s’albira cada vegada més a prop. El Girona espera avui un pas més, amb la publicació per part de LaLiga de la programació horària de les quatre primeres jornades. Amb el vistiplau del govern espanyol, la patronal té la idea de començar el cap de setmana del 12 de juny –a segona A, el més probable és que el Rayo-Albacete ajornat marqui l’arrencada– les onze jornades condensades entre juny i juliol. I a segona A, s’hi haurà d’afegir el play-off d’ascens, via a la qual podria recórrer el Girona (ara és cinquè) si no atrapa l’objectiu prioritari dels dos primers llocs però assegura el camí indirecte. Aquesta temporada, LaLiga havia decidit allargar a quatre setmanes les dues eliminatòries d’ascens –un partit cada cap de setmana– però amb la condensació de calendari, el play-off es tornarà a concentrar en quinze dies i hauria de quedar resolt a principis d’agost.

Amb el redebut al camp del Las Palmas a l’horitzó, el Girona continua acumulant treball a la Vinya. Pep Lluís Martí va dirigir ahir la segona jornada amb dos entrenaments de 14 futbolistes (un comença a les 8 del matí i l’altre, a les 11) i té programats amb el mateix format tant el d’avui com el de demà, pendent de rebre l’autorització per fer un pas més i poder treballar de manera definitiva amb tota la plantilla junta. Alguns jugadors amb molèsties s’entrenen a un ritme menor o al marge, cosa que aprofita el cos tècnic per fer lloc als futbolistes del planter en els dos grups de 14 jugadors amb què pot treballar.

“Ja comencem a veure que això és aquí, que s’acosta. Estem treballant amb la mentalitat i amb les ganes que comenci tot”, explica Jairo Izquierdo. L’extrem reconeix que no té res a veure l’activitat que fan ara, tot i que encara no puguin treballar tots junts, amb la primera fase del retorn: “Els entrenaments individuals eren una mica feixucs. Sort que el cos tècnic va treballar per fer-los més amens, però costava.” Jairo hi afegeix: “Hem anat avançant. Amb possessions, amb partidets reduïts, amb xuts. Podem competir i fins i tot emprenyar-nos. Vivim situacions cada cop més similars als dels partits.”

Amb onze partits que poden acabar sent quinze, molt concentrats i amb temperatures altes, l’exigència serà dura. El Girona confia que tenir una plantilla llarga sigui un factor que l’ajudi. “Sabem que tenim tota la plantilla preparada. Amb partits tan junts, segurament hi haurà problemes físics que haurem d’anar superant. Crec que per això tenim una plantilla molt àmplia. Tothom està preparat per jugar i crec que això serà clau”, assegura l’exfutbolista del Cadis.

Anar a la font – El Punt Avui – Esports

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: