El Palau Robert i l’Oficina Antifrau presenten l’exposició ‘Corrupció! Revolta ètica’

"Corrupció! Revolta ètica" és una mostra que es pot visitar al Palau Robert amb la que l'Oficina Antifrau pretén incentivar la reflexió sobre el fenomen de la corrupció i la seva importància en la construcció d'una democràcia avançada. En aquesta línia, l'exhibició divulgativa té la finalitat de provocar una reflexió personal sobre el visitant, interpel·lant els àmbits en què la seva pròpia actitud podria modificar i millorar els sistemes corruptes a petita escala. 

L'exposició se celebra en el marc del desè aniversari de l'Oficina Antifrau, institució que vetlla per prevenir i investigar conductes corruptes en el sector públic català. En aquest context, la mostra té com a principal finalitat "promoure la reflexió de quina mena de revolta ètica, de conducta moral hem de desenvolupar com a societat democràtica que vol avançar", ha explicat el comissari de l'exposició, David Vidal.

En aquesta direcció, Vidal ha explicat que la població té molt interioritzats els problemes de la corrupció a gran escala, però que en canvi no és conscient que el que més desarma una societat és la "corrupció sistèmica". La corrupció "del dia a dia, sorgida en petites dosis en una associació de veïns, una AMPA o un club de futbol també acaba desmobilitzant la societat", ha argumentat el comissari.

Amb aquesta finalitat, s'ha desenvolupat una exposició molt interactiva, per tal que els visitants prenguin consciència de les seves actituds. Així, a l'entrada es plantegen dilemes del dia a dia, com per exemple què fer amb una cartera amb diners perduda al carrer, mentre que, a la part final, es demana als ciutadans que donin la seva opinió sobre els nivells de correcció i d'ètica que veuen al voltant de la seva vida quotidiana.

Entremig, l'exposició fa una anàlisi al voltant de què és la corrupció, quines conseqüències té, o el paper que tenen sobre ella elements com els alertadors –a través de noms com els d'Hervé Falciani, l'exbanquer que ha denunciat casos d'evasions fiscals– o la premsa.

La mostra es pot visitar fins al 24 de novembre a la Sala 4 del Palau Robert.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: