El nou Video Instan Cafè-Cinema estrena local i filosofia al carrer Viladomat

Rate this post

“El videoclub ja funciona al 100%, amb les prop de 45.000 pel·lícules del catàleg a les prestatgeries i la cafeteria gairebé acabada”, anuncia amb satisfacció Aurora Depares. Filla dels fundadors de Video Instan i factòtum del trasllat de l’històric local del carrer Enric Granados a la seva nova seu a Viladomat 239, Depares té bones sensacions pocs dies després d’obrir. En un recés dels últims preparatius abans d’estrenar la cafeteria (dijous era el dia assenyalat), la propietària del rebatejat ‘Video Instan Cafè-Cinema’ ha explicat a l’ACN el com i el per què de la reorientació del negoci, més enllà del trasllat forçós degut a un augment inassumible del lloguer. El vell videoclub, el més antic de tot l’Estat, reneix com a espai social.

Assistir al passi d’una pel·lícula, comentar-la tot fent un cafè i, abans de marxar, fer-se amb la darrera novetat cinematogràfica en DVD. Aquest podria ser un dels itineraris del visitant del nou Video Instan (Cafè-Cinema), que va obrir les seves portes fa 15 dies al carrer Viladomat 239. No és altre que l’hereu i continuador de l’històric local del carrer Enric Granados, el primer videoclub de l’Estat, que van fundar els pares d’Aurora Depares, (Jenaro Depares i Aurora Martinez) ara fa 38 anys. 

VideoInstant/ACN

Diversificar i córrer la veu

“Si bé és cert que encara es lloguen pel·lícules, això no és suficient per mantenir el negoci”, assumeix l’Aurora. Per aquesta raó, ella va veure en el trasllat (no desitjat) una oportunitat per unir en un mateix espai “tres activitats que a tots ens agrada compartir”. I així és com va començar la recerca d’aquest nou local, de 320 metres quadrats, i va llançar una campanya de micro-mecenatge per difondre el projecte i recaptar, finalment, més de 40.000 euros aportats per 638 mecenes. 

El passat 18 de juliol el videoclub va obrir portes a la seva nova ubicació, encara sense la cafeteria ni la sala de projeccions en marxa. El servei de bar (s’ofereixen begudes i menjar, des de torrades fins a amanides i cremes) ja s’ha sumat des d’aquest dijous a l’oferta de Video Instan. Queda per enllestir la sala de projeccions, previsiblement a principis de setembre. 

Pel que explica Depares, molts dels antics clients d’Enric Granados segueixen fidels al seu videoclub tot i haver-se de desplaçar més lluny del que ho feien abans. “La gent d’Enric Granados estan començant a venir, i la rebuda també és molt bona al nou barri (la Nova Esquerra de l’Eixample) i estem fent molts clients nous”, comenta la propietària. El videoclub té actualment al voltant de 3.000 socis, i confia a seguir creixent amb la nova orientació i serveis que s’ofereixen. 

Bones sensacions 

“Sembla que la idea agrada, i les perspectives són interessants”. Depares no creu que el negoci del videoclub estigui tocat de mort, però sí assumeix que el lloguer i la venda de pel·lícules en suport físic estan amenaçats pels nous hàbits de consum a través de les plataformes de distribució digitals. Malgrat això, presumeix de catàleg: “Si t’agrada el cinema, el nostre fons és molt més ampli que qualsevol plataforma. Hauries de sumar les 3 o 4 més importants i tot i així hi hauria coses que no trobaries, i aquí sí!”.

En tot cas, i per respondre a la competència que representen aquests nous actors, el videoclub ha incorporat per primera vegada el concepte de “tarifa plana”, amb un abonament mensual per llogar a demanda, i ha ajustat el preu del lloguer puntual a 2 euros. 

Amb aquests ajustos, l’àmplia oferta de títols de què disposa, i les novetats de la cafeteria i l’espai de projeccions, Depares es mostra optimista de cara al futur. La seva il·lusió seria fer de Video Instan Cafè-Cinema un espai més social i que convidi els clients i els veïns a entrar-hi. 

La cafeteria hi pot ajudar molt, confia, però també la programació i les activitats previstes per la sala de projeccions. Aquí s’hi faran passis de pel·lícules ja estrenades, presentacions de nous films, així com “de llibres relacionats amb el cinema o amb altres àmbits de la cultura”. D’altra banda, el videoclub ha signat un conveni amb l’ESCAC perquè la prestigiosa escola de cinema de Terrassa realitzi “algunes classes” en aquest espai.

Anar a la font
La Llança

Powered by WPeMatico

Translate »