El músic britànic més odiat per VOX emociona tuitant en gallec: “Carallo!”

La història d'amor entre James Rhodes, el pianista britànic resident a Espanya, i l'extrema dreta de VOX té nou capítol. Un que torna a fer feliços tots aquells que es considerin enemics del totalitarisme ideològic i cultural promogut pels ultres, que escupen sobre les llengües cooficials de l'estat. En especial, a tots els gallecs i gallegues que s'estimen la seva terra, idioma i tradicions, i que aplaudeixen amb ganes la piulada del músic i escriptor sobre el pròxim llançament del seu famós i duríssim llibre 'Instrumental', que explica els terrorífics abusos sexuals que va patir a l'escola sent un infant. Rhodes ha volgut compartir i celebrar que aviat es trobarà a les llibreries en la seva versió en gallec, i ho ha fet explicant-lo en aquesta llengua. "Síntome moi emocionado e orgulloso",  ha dit en James.

James Rhodes Instrumental blackie books

'Instrumental' Blackie Books

James Rhodes 2 @jrhodespianist

James Rhodes @jrhodespianist

La piulada ha tingut un efecte instantani a les xarxes socials: ha despertat l'admiració i l'aplaudiment dels gallecs, felicitant-lo precisament en el dia que es celebra el naixement de Rosalia de Castro. Molts el veuen com un exemple a seguir que hauria de fer caure de vergonya la cara de molts espanyols de pro. Tampoc ha faltat la falca cavernària, és clar, la d'aquells que consideren el català, basc, gallec, bable, etcètera com "idiomas inventados". Un clàssic del victimisme monolingüe curt de gambals.

James Rhodes @jrhodespianist

@jrhodespianist

Santiago Abascal braç Europa Press

Santiago Abascal braç Europa Press

"¡Con pan e viño, faise o camiño!", ha rematat Rhodes. I amb llibres, lletres, respecte i empatia. Si fos per la colla d'Abascal, tornaríem a fer servir el castillian medieval

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: