El ministre Ábalos comença amb mal peu a Catalunya

Rate this post

L’anunci unilateral per part del ministeri espanyol de Foment d’eixamplar l’autovia A-2 entre Martorell i Igualda no ha sentat gens bé a la conselleria de Territori i Sostenibilitat. El seu titular, Damià Calvet, ha criticat que el Ministeri dirigit per José Luis Ábalos hagi enviat a diversos ajuntaments el projecte d’eixamplament sense avisar la Generalitat: “És un mal començament del Govern de l’Estat”.

“Ens hem trobat, sense previ avís, un projecte que vol fer un nou traçat que han enviat als ajuntaments i que ens ha agafat per sorpresa”, ha assegurat aquest dimecres en una entrevista de 8TV. Calvet ha lamentat el gest del ministeri i ha augurat que, en cas que es dugui a terme, “trinxaria molt el territori”. És per això que ha proposat parlar amb els municipis afectats per aquest projecte “i fer un front comú” amb el qual dirigir-se, amb una sola veu, davant del Govern espanyol.

A l’espera de la reunió Sánchez-Torra

Així mateix, el conseller ha explicat que no ha contactat amb Ábalos ni amb la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, perquè està esperant que es reuneixin el president de la Generalitat, Quim Torra, i el del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i “hi hagi un posicionament polític”.

“Seria surrealista que em veiés amb el ministre de Foment sense que els presidents Sánchez i Torra haguessin parlat i diguessin si es tenen en compte les llibertats i drets” com el de l’autodeterminació, que ha qualificat d’irrenunciable.

Anar a la font
Jordi Palmer

Powered by WPeMatico

Translate »