El millor ciclisme en pista torna a Barcelona aquest cap de setmana

El millor ciclisme de pista torna a Barcelona, amb la 15a edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona – VI Memorial Miquel Poblet. La prova no es poder realitzar l’any 2018 per problemes a la instal·lació del Velòdrom d’Horta, però les reformes dels darrers mesos han permès tenir llesta la instal·lació per rebre alguns dels millors especialistes.

El Trofeu es celebra aquest dissabte 14 de setembre, però els organitzadors s’han reservat poder passar proves al diumenge si plou. Joaquim Vilaplanta, president de la Federació catalana (FCC), ha aprofitat la roda de premsa per recordar que “caldria que els representants de les institucions tinguessin present que una modalitat com el ciclisme en pista mereixeria rebre una empenta amb obres a aquesta instal·lació, inaugurada el 1984. Ja tocaria fer el cobriment, per portar proves que ara no podem organitzar”. La Catalana fa anys que demana poder tapar el velòdrom, actualment descobert.

El Trofeu és la única prova de categoria internacional UCI que se celebra en tot l’estat espanyol, fet que garanteix la participació dels més destacats especialistes catalans, encapçalats per la velocista olímpica Helena Casas, així com participants de 16 països, entre ells alguns debutants a Barcelona com Barbados. L’exciclista olímpica Marta Vilajosana, directora tècnica de la FCC ha definit aquesta edició com “la més important de totes, tenim 12 corredors participant dins de la  selecció catalana, i 5 catalans més inscrits en altres equips de pista. En total doncs, 17 catalans, molts sorgits dels centres de tecnificació de la Federació”.

En el programa de competició hi han previstes les proves de velocitat, keirin, omnium i madison, ja que tal com ha explicat Jaume Mas, el coordinador de pista, s’ha volgut fer un programa similar a uns Jocs Olímpics. La pista estarà oberta ja divendres per entrenaments oficials, jornada també en què es faran les comprovacions de llicències i reunions prèvies. Tota la competició està prevista en un programa de dues sessions: una matinal (de 9:30h a 14:00h) i una altra de tarda (de 17h a 22:30h), mentre que la matinal del diumenge 15 es reserva en cas que hagin quedat proves pendents a causa de les condicions meteorològiques.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: