El metge de Zaplana diu que pot morir a la presó

Rate this post

La defensa de l’expresident de la Generalitat i exministre Eduardo Zaplana, a presó provisional a la presó de Picassent des del passat 24 de maig pel cas Erial ha demanat per quarta vegada la seva llibertat o un arrest domiciliari per la gravetat i l’empitjorament de la seva salut.

El cas Erial investiga delictes de blanqueig de capitals, suborn, malversació i prevaricació en relació amb adjudicacions del Pla Eòlic valencià i d’estacions d’ITV en l’etapa de Zaplana com a president de la Generalitat Valenciana.

En un comunicat han explicat que després de l’última revisió a què va ser sotmès a l’hospital de La Fe de València, el metge que el tracta des del seu trasplantament de medul·la el 2015, Guillermo Sanz, va advertir de la «probabilitat d’infecció greu amb risc vital propera al cent per cent» i que un retard d’hores en el seu diagnòstic i tractament adequat “comprometria seriosament la seva vida”.

Aquest informe del cap de secció d’Hematologia Clínica i de la Unitat de Trasplantament Hematopoètic alerta de l’empitjorament de salut de Zaplana i demana que es prenguin “les mesures necessàries per evitar un deteriorament més important”.

Es tracta del tercer informe mèdic que certifica el perill per a la vida de l’exministre, segons les mateixes fonts, que apunten que, per això, la defensa de Zaplana va reiterar la titular del Jutjat d’Instrucció número 8 de València que investiga el cas de la necessitat de deixar-lo en llibertat o en arrest domiciliario.

“No podem assegurar que els canvis continus de tractament que es realitzen en totes les visites a aquest centre s’actualitzin de forma immediata al centre penitenciari”, afegeix l’escrit mèdic, que incideix que pel que sembla “les actualitzacions de tractament no s’efectuen de forma immediata a causa de les carències|mancances de personal facultatiu del centre”.

El comunicat recorda que l’Agrupació dels Cossos de l’Administració d’Institucions Penitenciàries va denunciar que en els últims quatre anys la pèrdua d’un 15% de la plantilla a la presó de Picassent.

 

Anar a la font
Àngel Martínez

Powered by WPeMatico

Translate »