El mercat d’oficines a Barcelona bat rècords dels últims 12 anys

El mercat d'oficines i d'inversió a Barcelona està de celebració. El primer semestre del 2019 ha estat el millor dels darrers 12 anys en termes d'inversió, segons l'informe de situació del mercat de la consultora immobiliària Savills Aguirre Newman. "En el que portem de 2019 ja s'han assolit els nivells de tot el 2018", assegura Carlos Bajo, director d'oficines capital market de l'empresa. 

"Estem en un moment de rècords", assegura la CEO de Savills Aguirre Newman, Anna Gener. Les bones notícies en el mercat immobiliari català no paren de créixer, amb noves inversions internacionals gairebé cada setmana, però en paraules de Gener "la situació és bona però inquietant: és frustrant no tenir prou producte per oferir". I és que el boom de Barcelona com a hub internacional la gran capacitat d'atraure empreses de fora també ha suposat un estrangulament de la oferta, que al no haver-ne prou, s'està donant cada vegada més el prelloguer -llogar l'espai quan encara no està ni construït-, sobretot en zones com el 22@. 

De fet, segons l'informe, el 2019 el 92% de la superfície s'incorporarà al mercat amb usuari compromès, "senyal evident de l'escassetat de disponibilitat en el mercat barceloní". Amb tot, Gener assegura que "la gran notícia és que la nostra ciutat ha transcendit el seu propi teixit empresarial, i és un hub per a empreses internacionals i per l'economia del futur, aportant més oportunitats als ciutadans de Barcelona".

Xifres i rècords

El primer semestre de 2019 ha tancat amb xifra rècord d'absorció de la sèrie històrica, amb 248.000 metres quadrats contractats, el que suposa un 18,4% més que el primer semestre del 2018 i un 42% més que el segon semestre del 2018.  A més, el 22@ es consolida com a hub i està de moda: abraça fins el 35% del total de la demanda. 

Alhora, el coworking és cada vegada una opció més buscada per les empreses. L'informe de la consultora assegura que el 2017 la demanda d'espais de coworking suposava només el 6% de l'absorció total, el 2018 va ser un 10% i només el primer semestre del 2019 és ja un 18%.

Pel que fa a les operacions destacades, Natàlia Montal, directora associada d’oficines de l'empresa, ha mencionat algunes de les més sonades com CaixaBank al The Ó Building (17.200 m2), Cellnex a la Torre Llevant (8.460 m2), Wework a l'edifici Barcelonesa (8.300 m2) o Gartner a l'edifici Hexagon del Poblenou (6.240 m2). 

De cara a les previsions pels propers anys, l'informe assegura que el coworking seguirà anant a l'alça, i també l'efecte del prelloguer. Pel 2019 i 2020, s'espera que la nova oferta arribi a un total de 167.000 m2, i, per últim, s'espera que el 32% d'espais especulatius (buits) vinguin de projectes de rehabilitació. 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: