El matrimoni de Felip i Letícia: “un gran fracàs del CNI”, segons Peñafiel

Rate this post

Jaime Peñafiel segueix de promoció. L’escriptor vol que el seu llibre sobre els 80 anys de la reina Sofia s’esgoti ràpidament, i precisament per això xerra dia sí dia també sobre la Casa Reial. De moment ha fet una llista amb els errors més sagnants que ha comès l’emèrita, ha lamentat que no l’ajudés quan va demanar-li suport amb la filla drogaddicta i ha revelat alguns dels detalls més fantasmagòrics del matrimoni amb Joan Carles.

Doncs bé, sembla que amb tot això encara no n’ha tingut suficient. Vol seguir fent sang perquè es parli d’ell i promocionar, així, la publicació. I quina millor manera que concedir una entrevista en la qual ha deixat verdes la reina Letícia i Sofia?

sofia abanico leticia efe

EFE

“És millor no recordar. No crec que hi hagi res a celebrar a la Casa Reial espanyola”. Així de contundent engega una conversa en la qual ha aprofitat per deixar algunes ‘perles’ contra l’actual monarca i la innocència de Felip. “La reina Letícia no ho està fent bé, ni de bon tros. Ella no ha enganyat ningú. El culpable de tot és Felip VI, per descomptat. Va demostrar una irresponsabilitat enorme casant-se amb Letícia. Ella és qui era. Ho va demostrar el dia que va anunciar-se el compromís quan el va fer callar. I amb tota la raó. Però se li va oblidar que ella era la consort i el titular de la Corona és ell. Ella no ha canviat, ha anat a més”.

felip i leticia saludant gtres

GTRES

Considera que la Reina li està ‘robant’ la Corona, una situació insostenible que es podria haver evitat en no deixar que se celebrés la boda: “És un gran fracàs del CNI, que no va investigar la seva biografia abans d’autoritzar el matrimoni”, assegura. Encara que creu que la reina Sofia també va tenir part de culpa: “El rei Joan Carles no volia que es casés amb ella perquè era divorciada, però Sofia va donar suport al fill”.

Ara bé, quan el cosí de la Reina va publicar que Letícia havia tingut un avortament, les coses entre sogra i jove haurien començat a canviar: “La reina Sofia té un concepte molt estricte de la moral i quan se’n va assabentar d’això, la va apartar”.

reina sofia i leticia GTRES

GTRES

Tots recordem l’escàndol que van protagonitzar davant la catedral de Palma, quan Letícia va quedar en evidència en menysprear públicament Sofia. Una escena que Peñafiel no dubta en qualificar “d’agressió”: “Va ser tremendo. Una foto amb les netes i la reina Letícia esclata d’una manera violenta i terrible. Potser l’escena més violenta que s’hagi conegut en la monarquia. Va ser pública! Allò va posar de manifest el mal dels fons familiar que hi ha. Allò va ser una agressió. Menys pegar, va haver-hi de tot. Males formes, mals gestos, males paraules… I després va acceptar participar en els paperots de la Casa Reial com si no hagués passat res”. 

Un gest de bona voluntat que creu que Letícia no hagués fet. I és que creu que són completament diferents: “Sofia mai no ha exterioritzat els sentiments ni patiments. I les ofenses han estat públiques. Mai ningú ha vist patir la reina Sofia. Mai ningú li ha vist una mala manera. Té un gran domini sobre si mateixa. Això sí, ha fracassat a la vida totalment. Un fracàs rotund com a reina, com a mare, com a àvia i com a dona. Ha intentat fer-ho tot i al final tot ho ha fet molt malament”.

Quines bombes es guarda sota la màniga?

Anar a la font
Jennifer Navarro

Powered by WPeMatico

Translate »