El Marroc prohibeix una manifestació de suport als presos catalans al Rif per les pressions espanyoles

Rate this post

El Marroc ha prohibit una manifestació de suport als presos polítics catalans al Rif per les pressions del govern espanyol. La mobilització, convocada pel 19 de febrer, era prevista davant el consolat espanyol a Nador i denunciava els empresonaments i la ‘persecució política’ de l’estat espanyol sobre Puigdemont i instava Espanya a ‘tornar a la legalitat democràtica i respectar les decisions del poble català sorgides de les urnes’.

Tradicionalment, el Marroc sempre havia prohibit les manifestacions nacionalistes del Moviment Popular del Rif i quan els seus membres es concentren no fent cabal de les prohibicions, la policia sol carregar amb contundència. Aquesta vegada, el règim alauita semblava que havia fet una excepció, segons que explica elconfidencial.com.

Per primera volta les autoritats marroquines no l’havien prohibida, cosa que va tensar de nou les relacions entre Marroc i Espanya. La decisió del Marroc s’interpreta com un avís a les autoritats espanyoles pel suport que està rebent la revolta rifenya des de diverses institucions i entitats espanyoles, però també catalanes, com la CUP o ERC. El diputat Joan Tardà va preguntar la setmana passada al ministre d’Exteriors espanyol, Alfonso Dastis, per la situació de repressió al Rif.

No obstant això, finalment les pressions diplomàtiques espanyoles han tingut efecte i el Marroc ha acabat prohibint la concentració, sense explicar-ne oficialment els motius.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »