El Manga Barcelona portarà al MNAC una gran exposició d’Osamu Tezuka, el ‘Deu del Manga’

El Manga Barcelona celebrarà el seu 25è aniversari amb una exposició realment històrica, segurament l’exposició de còmic més important que s’ha celebrat a l’Estat. La mostra se celebrarà al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i estarà dedicada a Osamu Tezuka, la figura més important de la història del còmic japonès i l’autor amb qui comença el manga modern. “Ara que el còmic està arribant als museus, res millor que començar amb el ‘Deu del Manga’, com se’l coneix”, ha explicat Oriol Estrada, cap d’exposicions del Manga Barcelona.

Segons Estrada, la mostra inclourà prop de 200 originals i serà “un repàs de tota la carrera de Tezuka” i inclourà pàgines de clàssics com ‘Astroboy’, ‘Kimba’, ‘La princesa caballero’ i també d’obres més modernes com ‘Blackjack’, ‘Adolf’, ‘Buda’ i ‘Fénix’. “Servirà per donar a conèixer com treballava el ‘Deu del manga’ i també per donar a conèixer el manga més enllà del seu públic habitual”, ha conclós.

El cineasta Macoto Tezuka, fill d’Osamu Tezuka, serà l’encarregat d’inaugurar l’exposició i també presentarà algunes de les seves pel·lícules. A més, sempre ha supervisat les adaptacions que s’han fet dels manga del seu pare. “És el més proper a Osamu Tezuka que podem estar -ha subratllat Estrada-. Al cap i a la fi, és el fill de Déu!”.

L’exposició tindrà un preu de cinc euros, tres euros durant la fira per als posseïdors de l’entrada del Manga Barcelona, i gratuïta el dissabte per la tarda i el diumenge del Manga Barcelona.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: