El Lucerna inaugura les rotacions oficials amb David Gallego

David Gallego va marxar de Lucerna la setmana passada notablement satisfet pel còmode resultat obtingut (0-3), però especialment pel fet que la irrupció d’homes com Vargas o Ferreyra hagin provocat un augment en la competència interna de la plantilla. En un estiu en què s’han traspassat Hermoso i Borja Iglesias, era imprescindible regenerar l’equip amb jugadors de nivell mitjà alt que contribuïssin a posar les coses difícils a Gallego a l’hora de confeccionar les seves alineacions. La d’aquesta nit (21 h, Esport3 i #Vamos), en el duel de tornada contra el Lucerna, estarà condicionada pel resultat obtingut a l’anada i per la proximitat del debut a la Lliga, diumenge contra el sempre exigent Sevilla. Uns condicionants que han dibuixat un context propici perquè el partit d’avui serveixi com a inauguració oficial d’una sèrie de rotacions que es poden anar repetint al llarg de la temporada, especialment si l’Espanyol es classifica per a la fase de grups i rondes més avançades de l’Europa League. 

El fet de jugar els dijous i els diumenges exigeix una rotació del fons d’armari sensiblement més gran que la del curs passat. Amb Rubi, onze dels 26 jugadors de la plantilla que van tenir minuts al llarg de la temporada 2018-19 van superar el 50% dels minuts (això equival a més de 2.000 minuts). En canvi, 15 van estar per sota de la meitat dels minuts disputats. Unes xifres que, força previsiblement, s’equilibraran aquest curs amb la participació a l’Europa League. Serà feina de David Gallego i del seu cos tècnic, però, decidir si alterna gairebé tot el bloc o només algunes peces entre els partits que disputi entre setmana entre Europa League i la Copa i els del cap de setmana de la Lliga. En aquest sentit, la direcció esportiva de l’Espanyol ja fa setmanes que treballa per donar al tècnic de Súria diverses alternatives que no alterin el nivell dels més habituals quan entrin en joc, o fins i tot que ajudin a crear un panorama on sigui francament difícil parlar de titulars i de suplents. Una idea que ja va deixar entreveure el mateix Gallego a Lucerna. “Som una plantilla molt extensa i tothom ha d’estar preparat per jugar, aportar des de la banqueta o jugar la següent jornada. No hi ha titulars ni suplents per a mi, aquest ha de ser el nostre èxit, que les individualitats estiguin al servei de l’equip”. A Lucerna, tot i formar amb un equip força reconeixible, tenia una banqueta d’autèntic luxe: Bernardo, Darder, Lozano, Vargas, Puado i Wu Lei. Tots ells podrien tenir minuts en el partit d’aquesta nit. 

Uns fons d’armari de més nivell

El colombià, per exemple, venia de ser titular en un Girona en què va disputar 3.146 minuts la temporada passada, gairebé quatre cops més que un Óscar Duarte (837), que ha marxat lliure aquest estiu. Gairebé igual d’inèdit va estar un Hernán (892) que també ha sortit lliure, i que deixa un lloc a un Matías Vargas que era indiscutible a Vélez (1.973 minuts). Calero (3.130 minuts amb el Valladolid) s’espera que tingui un rol protagonista similar al d’Hermoso (3.106), mentre que Iturraspe (260) confia en recuperar sensacions en un bloc en què podrà aportar experiència i maduresa. El migcampista basc ocupa la posició natural d’un Álex López que està en un escenari similar al de Pipa. Tots dos coneixen Gallego de la seva etapa al filial, però busquen una sortida com a cedits –el lateral ja va jugar al Nàstic el curs passat– que els permeti gaudir de més protagonisme. Si es queden, lluitaran per aprofitar les oportunitats que els arribin amb un tècnic amb qui van ser feliços. D’aquí pocs mesos, a més, Gallego comptarà amb altres dos jugadors, David López i Piatti, que aportaran encara més competència quan s’hagin recuperat de les seves respectives lesions al genoll. Abans, però, queden encara tres setmanes per tancar un mercat de fitxatges en què encara s’esperen sortides i entrades que modificaran la fisonomia de l’Espanyol. El repte del club als despatxos, augmentar una competència que ha de permetre que les rotacions no afectin el nivell de l’equip.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: