El jutjat accepta que l’Ajuntament de València es personi en la investigació de les agressions d’ultres el 9 d’octubre

Rate this post

El jutjat d’instrucció número 15 de València ha comunicat a l’ajuntament de la ciutat l’acceptació de la seva personació com a acusació particular en el marc de les diligències prèvies per les agressions de grups d’ultradreta durant la manifestació del passat 9 d’octubre, diada del País Valencià.

Segons que ha donat a conèixer l’Ajuntament de València, el jutjat accepta la personació proposada per l’alcalde Joan Ribó el passat 15 de desembre en la investigació d’uns fets que podrien ser constitutius d’un delicte relatiu a l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques i d’un delicte de desordres públics.

El consistori recorda que l’alcalde va prendre aquesta decisió després que el jutjat oferís l’Ajuntament de València emprendre les accions pertinents per a reclamar indemnitzacions per danys al mobiliari. En nota de premsa, l’alcalde Joan Ribó ha remarcat que ‘és indiscutible, a més, l’obligació municipal, dins de les seves competències, de realitzar tota acció que es consideri necessària amb vista a preservar l’orde públic i garantir la seguretat ciutadana’.

A més, Ribó afegeix ‘el compromís ferm amb la democràcia i el dret de qualsevol persona de manifestar les seves idees pròpies, com a dret constitucional, i en definitiva, el dret a la discrepància sense recórrer en cap cas a la violència, com van fer els grups ultres el 9 d’octubre passat. És una obligació de l’Ajuntament i un deure que s’ha marcat este govern municipal, treballar per a eradicar els delictes d’odi’.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »