El jutge veu “falta de consideració” de la Policia l’1-O

El jutge que investiga les càrregues policials en els centres de votació durant el referèndum de l’1-O ha descartat arxivar la causa en considerar que l’actuació de la Policia Nacional “no es va ajustar als estàndards internacionals” i hi va haver ciutadans que van ser “tractats amb absoluta falta de consideració”.

El Jutjat d’Instrucció número 7 de Barcelona rebutja la petició de Fiscalia per al sobreseïment del cas en entendre que aquesta petició és “prematura” i que cal practicar més diligències per aclarir els fets.

D’antuvi, assegura que “no hi ha indicis que hi hagués una ordre concreta d’actuar amb especial violència”, malgrat la qual cosa “en diverses ocasions” l’actuació policial “no es va ajustar de cap manera al que preveu la legislació vigent ni als protocols existents dins el Cos Nacional de Policia ni als estàndards internacionals en la matèria”.

Sosté el magistrat, en base a les imatges que consten en la causa, que hi va haver “múltiples casos” de votants que van ser “tractats amb absoluta falta de consideració no només a la seva integritat física, sinó a la seva pròpia dignitat”, el que podria constituir un comportament “degradant o humiliant” per part dels agents.

En el seu acte, el jutge instructor també es fa ressò de “múltiples imatges de persones arrossegades pel terra de qualsevol manera, de cabells o des de la mandíbula, llançats escales avall” i fins i tot “trepitjats per agents, ignorats un cop presenten ferides de consideració”, a més de gairebé 300 parts de lesions.

Per tot això, recorda que encara hi ha diligències acordades pendents de practicar i altres noves que han estat sol·licitades i entén que seria “prematura” la decisió d’arxivar la causa, que la Fiscalia va sol·licitar per al gruix dels casos oberts per les càrregues, a excepció de mitja dotzena d’actuacions “individualitzades” d’agents, la majoria per delictes lleus.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: