El ‘J’accuse’ de Zola, al despatx de l’advocat de Puigdemont

Rate this post

El setmanari francès Le Point ha publicat avui un perfil de l’advocat del president Carles Puigdemont, i assenyala que al seu despatx hi té una còpia del famós J’accuse d’Emile Zola, la gran queixa per la persecució judicial injusta i antisemita que va patir Alfred Dreyfus. “Això el caracteritza molt bé”, afirma el seu fill Simon Bekaert.

En un article titulat Paul Bekaert, l’advocat de Puigdemont, un especialista de les minories, el setmanari afegeix que ha seguit temes d’asil d’abertzales bascos i activistes turcs, sovint amb victòries judicials. “Té sensibilitat cap a totes les persones oprimides per l’Estat central, o per un altre Estat”, explica el seu fill. Explica que el seu pare no és independentista flamenc, ni nacionalista, sinó que és partidari d’una més gran autonomia per a Flandes i Valònia, i desvincula la seva activitat jurídica del seu posicionament en el mapa polític belga.

Bekaert, que parla tant neerlandès com francès, a banda de l’anglès, va néixer a Courtrai, un poble belga al costat de la frontera francesa, el 1948. Però va passar la infantesa a Meulebeke, a Flandes, abans d’instal·lar-se a Tielt, a poca distància, una ciutat mitjana on té el despatx. Allà es va reunir dilluns amb el president Carles Puigdemont. “La porta sempre està oberta”, va dir.

Powered by WPeMatico

Translate »