El II Premi Mediterrani Albert Camus es concedirà el 2 d’abril

No se sap amb certesa si Albert Camus va visitar alguna vegada lilla de Menorca, el cert és que la seva biografia està íntimament lligada a lilla don procedien els seus avis materns que van fugir de la pobresa per installar-se a Algèria. La mare, una camperola analfabeta que el va criar tot sol i va ser una pedra angular en la vida de lescriptor.  Lilla no ha deixat que lempremta de lescriptor es perdi en la seva geografia i així una de les seves iniciatives culturals més destacades gira entorn de la figura de lautor de Lestrany. Així a les Trobades Mediterrànies Albert Camus que se celebren els anys senars salternen amb el Premi Mediterrani Albert Camus, la segona edició del qual se celebrarà el mes dabril i que distingeix una figura de rellevància, siguin quins siguin els seus àmbits de reflexió o de creació artística, pel conjunt de la seva trajectòria, valorant la projecció de la seva obra i de la seva persona sobre les societats mediterrànies contemporànies. Els candidats valorats poden pertànyer a una de les següents disciplines: pensament, literatura, arts plàstiques, arts visuals, periodisme i música.
 
El jurat daquest any està integrat per Luis García Montero, actual director de lInstitut Cervantes, lescriptora libanesa Hoda Barakat, Anna Caballé, escriptora, crítica literària i professora de literatura, José Miguel G. Cortés, director de lIVAM i la presidenta de la Societat dEstudis Camusians, Anne Prouteau.
 
Aquestes cinc reconegudes personalitats estudiaran i deliberaran entorn de 25 candidats i nanunciaran el premiat dimecres 1 dabril del 2020 a la Sala Polivalent Albert Camus de Sant Lluís. El dissabte 2 de maig del 2020 tindrà lloc la cerimònia dentrega del premi, dotat amb 15.000 euros i un trofeu, que se celebrarà al Teatre Principal de Maó. El 2018, el I Premi Mediterrani Albert Camus va ser atorgat a Mona Hatoum, artista nascuda a Beirut al si duna família palestina i que viu al Regne Unit des de 1975.
 
Les Trobades & Premis Mediterranis Albert Camus, que compten amb el suport de la família de lescriptor i de la Societat dEstudis Camusians, neixen duna idea de Miguel Ángel Moratinos exministre dAfers Exteriors i de Cooperació dEspanya i defensor de la Cultura mediterrània, que promou la seva organització juntament amb lAjuntament de Sant Lluís a Menorca, localitat on va néixer làvia de Camus. Aquest any suneix a lorganització de lesdeveniment lAjuntament de Maó al celebrar-se la gala dentrega dels premis al Teatre Principal de Maó, el teatre dòpera mes antic dEspanya.

Seguir leyendo….

ElPeriodico.cat – PORTADA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: