L'Ibex rebota un 6% alleujat per la prohibició de posicions curtes

Notícies relacionades

Arriba el respir per a les borses europees. El rebot pren cos després d'un altre dilluns negre a les places del Vell Continent. El dubte està en si aconseguiran retenir fins al tancament o el perdran a mitja sessió, com en anteriors episodis. Després del toc de campana, l'Ibex 35 puja un 5,5% fins als 6.444 punts.

Aquesta reacció alcista ve precedida per la pitjor sessió en més d'un segle per Wall Street, on el Dow Jones es va deixar d'una tacada 3.000 punts. D'aquesta manera, el pànic més extrem es relaxa una mica i el veto a la formulació de posicions baixistes que la Comissió Nacional de l'Mercat de Valors (CNMV) ha decretat per a un mes, també ajuda a la formulació d'ordres de compra.

Els analistes recorden que, però, el rebot ha d'assolir certa consistència per confirmar-i que no pesi més la proximitat dels índexs cap als seus mínims de diversos anys. En el cas de l'Ibex 35, els mínims dels últims 18 anys estan ja més a prop que la cota que els experts assenyalen com de tornada a l'mercat alcista.

També des del continent asiàtic veiem reaccions alcistes en algunes borses com la de Sidney pujant un 6% o la japonesa lluitant per col·locar definitivament en verd a el tancament.

Des del punt de vista macro tindrem l'atenció posada en la reunió de l'Ecofin per conèixer els detalls de les ajudes a les empreses per combatre els efectes econòmics de l'coronavirus, però també en la creació d'ocupació al Regne Unit.

elconfidencial.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *