El Govern vol augmentar els lliuraments de compres online en punts físics

Rate this post

La directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, ha presentat avui l’estudi “Comerç online i mobilitat: orientacions cap a un model sostenible a Catalunya”, que ha impulsat el Departament d’Empresa i Coneixement amb l’objectiu d’analitzar els hàbits de la compra online i les preferències de lliurament per part de la població.

Una de les principals dades que facilita l’estudi  és que el comerç electrònic genera uns 53 milions de compres online l’any a Catalunya. D’aquestes, el 73% es lliuren a domicili, el 12% a l’oficina i el 15% del total de les compres es recullen a través d’alguna modalitat de Click & Collect: un 6,2% en botiga, 8,7% en punt de recollida i un 0,2% en bar/ comerç de confiança.

Aquests lliuraments a domicili comporten efectes negatius en relació a l’impacte mediambiental, qualitat de l’aire i logística; i 1 de cada 3 compradors online afirma ser-ne conscient. 

També assenyala que 1 de cada 3 dels compradors online (33,5%) afirma ser conscient dels efectes negatius dels lliuraments a domicili, en relació a l’impacte mediambiental, qualitat de l’aire i logística. 

En aquest sentit la directora general de Comerç, Munsta Vilalta, ha remarcat que el Departament d’Empresa i Coneixement a través de la Direcció General de Comerç es marca 3 objectius a assolir en els propers dos anys. 

El primer és “que cal passar del 15% de Click & Collect, al 25% l’any 2020, per tal de fomentar una model de comerç sostenible i captar fluxos de visitants cap al centre de les ciutats. Aquesta mesura, ha remarcat la directora “suposarà, almenys, més de 5,25 milions de visites addicionals als eixos comercials de Catalunya”. 

L’objectiu segon, és aconseguir “que l’any 2020 almenys la meitat de compradors online estiguin conscienciats sobre l’impacte que les seves compres a la xarxa tenen sobre: la mobilitat, els embalatges i la qualitat de l’aire”. I per últim, la directora ha assenyalat que cal que el 2020 “tots els municipis de Catalunya tinguin almenys un punt de recollida, i que la seva implementació adeqüi a les característiques urbanístiques de cada població”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »