El Govern preveu que les eleccions del 14-F se celebrin si s’està, com a màxim, en la situació actual de pandèmia

El Govern de la Generalitat preveu que les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 14 de febrer es puguin celebrar si s'està, com a màxim, en la situació actual de la pandèmia de la covid-19, és a dir, en el tram 1 de la desescalada. En cas que les xifres empitjoressin, i calgués augmentar les restriccions, l'executiu català optaria per desconvocar-les. Són extrems que recull el document de treball sobre les eleccions que elabora el Govern, segons ha anunciat TV3, i que es preveu que demà presenti als partits. El text recull dues situacions en què s'anul·larien els comicis, en cas de confinament total o en cas del que al document s'anomena aturada, assimilable a la situació prèvia a l'inici de la desescalada.

A partir d'aquí, en la situació actual i en les successives que preveu el pla de desescalada si els índex de la pandèmia milloren, el Govern opta perquè pugui votar tot el cens electoral, adaptant les mesures de seguretat al que s'indiqui en cada cas.

En el tram 1, l'actual, per exemple, es preveuen mesures "molt estrictes" en locals electorals, mesures de vot extraordinàries "generalitzades" i limitacions "estrictes" en els actes.

A partir d'aquí les mesures es van relaxant en hipotètics escenaris de menys intensitat de la pandèmia, fins a definir una situació de normalitat, ja amb la vacuna actuant i sense afectacions ni protocols sanitaris derivats de la covid-19.

Segons la informació de TV3, la Generalitat ha elaborat sis protocols per regular tots els aspectes del procés electoral. Un d'aquests documents de treball proposa dividir les votacions en franges horàries perquè les tres primeres hores ho facin els col·lectius de risc, en la part central del dia les persones que no pertanyin a grups vulnerables o en quarantena, i a última hora contagiats, contactes estrets i sospitosos.

El Govern presentarà demà aquests documents de treball als partits de l'arc parlamentari, en la primera reunió per abordar les eleccions amb pandèmia.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: