El Govern plantarà el Rei a la inauguració d’una fira a Barcelona

Rate this post

El Govern no enviarà cap conseller a la inauguració del congrés Gastech, una fira dedicada al gas i al gas natural liquat que el rei Felip VI inaugurarà dilluns. Fonts del departament d’Empresa han assegurat a Efe que el director general d’energia de la Generalitat, Pere Palacín, representarà al Govern en aquest acte d’inauguració al costat de Felip VI.

Alhora la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, de qui depèn l’àrea d’energia, participarà en la inauguració del Global Power & Energy Exhibition (GPEX), un saló paral·lel a Gastech que també se celebra al recinte de Gran Via de L’Hospitalet de Llobregat i que s’inaugura aquell mateix matí.

Per justificar l’absència de Chacón a l’acte amb el Rei, aquestes fonts han assegurat que el Govern dóna prioritat a la relació amb les empreses i han afegit que l’Institut Català d’Energia (ICAEN) és “soci institucional” d’aquest saló, el GPEX.

L’última vegada que Felip VI va visitar Catalunya va ser el passat 17 d’agost, amb motiu de l’homenatge a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, quan va compartir l’espai reservat a les autoritats amb el president de la Generalitat, Quim Torra, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

700 expositors de 90 països diferents

La inauguració de la trentena edició de la fira Gastech és la seva sisena visita a Catalunya des dels esdeveniments que van seguir a la jornada de l’1-O.

En la inauguració de Gastech, un esdeveniment que espera reunir unes 30.000 persones, el Rei estarà acompanyat per la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera.

És la primera vegada que Barcelona acull aquesta trobada internacional, que comptarà amb 700 expositors de més de 90 països i amb el suport d’empreses com Enagás, Naturgy, Reganosa, Cepsa, Repsol i Tècniques Reunides, entre d’altres.

Segona plantada a Felip VI

La visita de Felip VI es produeix menys d’una setmana després de la Diada i dues setmanes abans del primer aniversari del referèndum de l’1-O.

El mes de juny passat, el Rei va acudir a Tarragona a la inauguració dels XVIII Jocs Mediterranis, on va coincidir per primera vegada amb el president Torra, qui va anunciar que el Govern no tornaria a convidar el Rei ni assistiria a actes organitzats “per la monarquia”.

L’Executiu de Torra va estendre aquesta plantada al lliurament dels Premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) convocats per a finals d’aquell mes, sota la presidència de Felip VI i la Reina Letícia, una cerimònia que a més va haver de canviar de seu pel veto al Rei de l’Ajuntament de la capital gironina.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »