El Govern passa comptes amb els Mossos

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha condemnat durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu els comentaris racistes i xenòfobs d’uns agents dels Mossos d’Esquadra que vexaven un noi negre, en una actuació a Sant Feliu Sasserra, al Bages, fa un any i mig.

Budó, tanmateix, no ha distingit entre l’acció que van portar a terme alguns agents amb el cos de la Policia de la Generalitat, ha qualificat els fets de “deplorables i vergonyosos” i ha afirmat que “danyen greument el cos dels Mossos d’Esquadra”.

Les declaracions de la consellera de la Presidència es produeixen una setmana després que el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, en una entrevista a Els Matins de TV3, lamentés que els dos partits del Govern hagin fet servir la condemna de l’inspector Arasa per a polemitzar sobre el cos policial.

Meritxell Budó ha deixat en mans del conseller Miquel Buch i la cúpula d’Interior com “s’ha d’organitzar el cos policial”, però ha avisat que “aquestes actuacions xenòfobes i racistes que no es poden permetre en un cos de policia democràtica com és el cos dels Mossos d’Esquadra”.

Finalment, la portaveu del Govern ha dit que “són actituds molt minoritàries i s’han d’erradicar per tal de garantir que una policia democràtica actuï com ha d’actuar, que és el cas dels Mossos d’Esquadra”. “Cal depurar aquestes actituds i actuacions que no es corresponen amb una policia democràtica”, ha reblat.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: