El Govern oficialitza l’allargament al maig dels ERTO al 100% pel sector turístic

El consell de ministres ha aprovat la pròrroga pel mes de maig de les condicions actuals dels ERTO per al sector turístic. D’aquesta forma, les empreses vinculades a aquest àmbit, com ara hotels o comerços, entre altres, podran mantenir, si així estimen convenient, el 100% de les seves plantilles sota una suspensió de contracte o una reducció de jornada. Des de l’executiu s’entén que la mesura és necessària encara, vista la persistència de la situació sanitària causada pel coronavirus i les dificultats per a l’arribada de turistes.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ja va avançar fa una setmana que aquesta seria la decisió de Govern. I ho és, malgrat els canvis produïts les darreres setmanes pel que fa a la mobilitat amb Catalunya. Encara, però, no són suficients per garantir una recuperació de l’activitat normal del sector, més quan hi ha el dubte entorn de les restriccions aplicades a l’abril a França i aquestes s’aixecaran a final de mes o no.

Per això, es considera oportú mantenir l’actual situació. És a dir, permetre que les empreses vinculades al turisme, com hotels o botigues, puguin posar tota la seva plantilla sota un ERTO i no limitar-ho al 75% com, inicialment, es preveia a la tercera Llei òmnibus, aprovada al desembre. Un canvi legislatiu aprovat a inicis d’any atorga al Govern la potestat de variar aquest percentatge en funció de quina situació.

Serà el tercer mes que es mantingui aquesta opció, després dels allargaments ja adoptats pel març i l’abril. Des de l’executiu es considera que “esdevé necessària una nova pròrroga vista la persistència de la situació d’emergència sanitària ocasionada per la pandèmia del coronavirus i les seves conseqüències sobre l’activitat econòmica d’Andorra”.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: