El Govern fa l’ofrena al Fossar de les Moreres entre crits aïllats de “traïdor” a Torra

Malgrat que la pluja ha portat a l’ ajornament de l’acte institucional a dimecres, el Govern ha mantingut l’ofrena floral al Fossar de l es Moreres, un homenatge als caiguts durant el setge de 1714. Va ser el 2014 la primera vegada que es va fer un acte institucional de la Diada en aquest enclavament tradicionalment reservat a manifestacions independentistes extraoficials. Va ser el president Artur Mas qui va decidir convertir l’escenari, d’alta càrrega simbòlica, en l’arrencada de la Diada del Tricentenari. Malgrat participar-hi amb un acte breu i discret, Torra també ha volgut fer el mateix aquest any, i ha estat acompanyat de tots els membres del Govern durant l’ofrena. 

La concurrència a les 19.00 h, hora d’inici de l’homenatge, era escassa (unes desenes de persones han testimoniat l’ofrena). Però això no li ha estalviat les increpacions al president, que l’any passat ja va ser blanc de crítiques des d’una part del moviment independentista civil, coincidint amb la commemoració de l’1-O. Avui els crits de “President, estem amb tu” s’han combinat amb els de “Polítics traïdors”. Membres d’un CDR han col·locat una pancarta crítica amb l’executiu just davant seu durant l’homenatge. 

Tots els consellers, excepte la de Cultura, Mariàngela Vilallonga, han fet l’ofrena sense cobrir-se amb paraigües. Enguany, a diferència d’altres ocasions, no ha sonat l’himne de Catalunya, ‘Els segadors’. La formació de la guàrdia d’honor del cos dels Mossos d’Esquadra ha esperat els membres del Govern per fer l’ofrena. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: