El govern estudia apujar al 2,3% la previsió de creixement del PIB per al 2019

La ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, ha assenyalat aquest dilluns que el govern central manté la intenció de revisar a l’alça la previsió del PIB per a aquest any. De moment està situada en el 2,2% i, pel que ha explicat la portaveu socialista, la revisió anirà en la línia de la previsió feta per diferents organismes internacionals. “Estarem, com a mínim, en el 2,3%”, ha dit. 

En una entrevista amb la Cadena SER, Montero ha afegit que per aconseguir-ho és imprescindible un govern “a ple rendiment”, i ha reconegut que la prolongació de l’actual situació d’inestabilitat política pot alentir el funcionament de l’economia, tant aquest any com el següent. 

De fet, l’última responsable de la cartera d’Hisenda ha atribuït, també, a la falta de pressupostos el fet que no s’hagi pogut actualitzar les dades respecte al finançament de les comunitats autònomes. 

Segons María Jesús Montero, facilitar 4.500 milions d’euros a les comunitats autònomes referents a les entregues a comptes incloses en el sistema de finançament vigent serà una de les primeres decisions que prengui el govern una vegada es formi. La prioritat, ha reafirmat, és fer arribar liquidesa “sobretot a les comunitats que tenen alguna tensió”. La liquidació de l’IVA, ha afegit, va per una altra banda, però –ha dit– també depèn que hi hagi pressupostos.   

Preguntada, a més, per si s’aprovaria el sostre de despesa, Montero ha insistit que sense pressupostos aprovats no tenen marge per fer-ho. “No podem anar més enllà de les tasques ordinàries d’un govern”, ha conclòs. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: