El govern espanyol sosté que l’economia espanyola creixerà entre el 2,2% i el 2,4% aquest any

El govern espanyol no contempla revisar a la baixa el creixement de l’economia espanyola per aquest any, un 2,2% del PIB, tot i que Alemanya està sota amenaça de recessió i un Brexit sense acord podria tenir un impacte negatiu sobre el creixement. La vicepresidenta de l’executiu espanyol, en funcions, Carmen Calvo, ha assegurat aquest dimarts que el creixement previst se situa entre el 2,2% -la xifra oficial- i el 2,4%. Tot i això, en una entrevista a Telecinco, Calvo ha subtratllat que cal seguir adoptant mesures “el més aviat possible”. 

El govern de Pedro Sánchez pretenia revisar a l’alça el creixement pel 2019 però per ara es mostra prudent davant la situació de l’euro, la incertesa de la sortida del Regne Unit de la UE i també de les tensions comercials entre els EUA i la Xina. De fet, des de l’arribada a La Moncloa, l’executiu del PSOE ha revisat a la baixa la previsió d’aquest any en dues ocasions. L’estimació de l’anterior govern de Mariano Rajoy era del 2,4%, però la ministra d’Economia, Nadia Calviño, va reduir una dècima la previsió en es primers mesos de govern i una altra a principis d’any. 

Ara, però, Calvo assegura que hi ha indicaors que fan pensar que l’economia podria créixer per sobre del 2,2%. Espanya “ha batut el rècord d’inversions estrangeres en l’últim any” i s’ha convertit en l’onzè país “més atractiu per invertir”, segons ha destacat Calvo. La vicepresidenta, però, ha admès que les incerteses internacionals “inquieten” el seu executiu i ha demanat que es formi un govern aviat per poder prendre mesures.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: