El govern espanyol, preparat per allargar el 155 fins a la tardor

Rate this post

El govern espanyol podria allargar l’aplicació de l’article 155 a Catalunya si no s’estableix un nou Govern aviat. De fet podria allargar-lo fins a la tardor de no haver-hi nou executiu català. Segons avança el diari El País, això implicaria un gir en l’estratègia de l’executiu de Mariano Rajoy, que no havia previst que la intervenció de les institucions catalans tingués un llarg termini. Això suposarà que el Govern posarà en marxa tota una sèrie de mesures que afectarà àmbits de competència autonòmica, com l’educació, la sanitat o la dependència.

Les mesures passarien per, per exemple, posar en marxa la preinscripció escolar per al pròxim curs o bé iniciar la campanya d’incendis. Tot això amb la voluntat, segons ha assenyalat el diari de Prisa, de donar resposta a les qüestions de més urgència. Una de les mesures més rellevants fa referència a la sanitat, terreny en el qual hi haurà noves mesures per adoptar, juntament amb altres de serveis públics, especialment d’ajuda a la dependència.

Això sí, es descarta en tot cas que aquest paquet de mesures vagi a canviar l’orientació de les polítiques ni s’introdueixin projectes o propostes amb biaix ideològic propi. Dit en altres paraules, no hi haurà intervenció de TV3 ni es modificarà el model educatiu català. El motiu? L’executiu no considera tenir prou suport a Catalunya per implementar canvis d’aquestes característiques. No es canviarà doncs el director de TV3, elegit pel Parlament de Catalunya, ni tampoc es “canviaran tres milions de llibres de text”, s’ha assenyalat des de Moncloa.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »