El govern espanyol planteja endarrerir un any l’edat real de jubilació el 2048

Rate this post

La resposta del govern espanyol a les recomanacions d’abans d’ahir de l’Airef ha estat la proposta d’endarrerir un any l’edat efectiva de jubilació l’any 2048 per tal de garantir la sostenibilitat del sistema de pensions. D’una banda, el Ministeri de Treball aposta per augmentar l’edat efectiva de jubilació -que no és el mateix que l’edat legal- un any en un període estimat de 30 anys (fins el 2048) i de l’altra, ampliar paulatinament el nombre d’anys necessari per calcular la quantitat de la pensió serien les opcions. 

Actualment, l’edat efectiva de jubilació és els 63,7 anys, i la solució passaria per anar ampliant aquesta edat uns dies cada any durant els propers 30 anys de manera que s’aconseguís ampliar-la un any el 2048. Així és com ho ha defensat el secretari d’Estat de la Seguretat Social, Octavio Granado, davant la premsa: “És necessari endarrerir l’edat efectiva de jubilació un any”. Per fer-ho, considera que cal introduir incentius per tal que les persones romanguin en el mercat laboral i també introduir “marcs flexibles entre activitat i jubilació”. 

“Cal aconseguir endarrerir la sortida al mercat laboral de tots els col·lectius, alguns de manera voluntària i altres de manera obligatòria”, ha explicat el secretari, assegurant que establirà penalitzacions per aquells que es jubilin abans d’hora, com a mètode per evitar la sortida anticipada del mercat. Amb tot, des del govern espanyol asseguren que no portaran a terme cap reforma sense comptar amb el suport dels interlocutors socials, de manera que pretén reunir-s’hi la setmana que ve per tractar el tema. 

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »