El govern espanyol estudia aplicar la taxa Google encara que no l’aprovi Brussel·les

La ministra d’Economia i Empresa en funcions, Nadia Calviño, ha afirmat aquest dimarts que el Govern no descarta impulsar a Espanya i en solitari una taxa Google si no s’arriba a un acord europeu o global.

Calviño ha dit que el govern espanyol “no descarta actuar a nivell nacional” en la implantació de l’impost a les grans tecnològiques sobre determinats serveis digitals, tot i que ha puntualitzat que seguirà apostant per una estratègia mundial o europea. La ministra en funcions ha indicat que cal modernitzar el sistema fiscal i adequar-lo a “la realitat del segle XXI”, atès que actualment el valor afegit no procedeix dels béns sinó de les dades. És per aquesta raó que no ha descartat que l’executiu prengui mesures en solitari.

Pel que fa a la subhasta de 5G, ha manifestat que s’està treballant en la segona sortida de part de l’espectre, prevista per abans del 30 de juny de 2020, de manera que “les empreses puguin començar a posar en marxa aquesta tecnologia”. La prioritat del govern en la pròxima subhasta de 5G és que la recaptació reflecteixi el valor de l’espectre i que es potenciï la innovació, ha dit Calviño, que ha negat que l’objectiu últim sigui “recaptatori”.

La 5G ja va arribant

La 5G ja va arribant

Calviño ha recordat que una de les quatre prioritats del govern en funcions de Pedro Sánchez és la transformació digital d’Espanya. La ministra en funcions ha assegurat que és conscient que “es tracta d’un assumpte clau” i ha insistit que és un dels grans reptes polítics, al costat del canvi climàtic, la justícia, el reforç de l’Estat de benestar o l’impuls de l’espai europeu.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: