El govern espanyol, després de publicar la tesi de Sánchez: “Toca demanar-li perdó”

Rate this post

Minuts després de publicar la tesi del president Pedro Sánchez, el govern espanyol ha exigit a l’oposició que demani disculpes. “Toca que demanin disculpes al president”, ha assegurar la portaveu Isabel Celáa en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest divendres. En aquest sentit, ha denunciat una campanya del PP i Ciutadans per “abatre” l’executiu amb unes acusacions que “no tenen res a veure amb la realitat”.

Després de la reunió de l’executiu, i després de fer pública la tesi de Sánchez a Internet, la portaveu ha assegurat que el president espanyol està “fort, ferm i amb la convicció que el seu cas s’ha muntat per fer soroll i abatre el govern”. Ha defensat que la tesi va passar pel procediment habitual, i que ha estat passada per dos programes de software especialitzats per detectar plagis. Sánchez ha estat “atacat i assetjat per les forces de l’oposició”, ha lamentat.

Davant de tot això, Celáa ha insta els mitjans de comunicació que han acusat Sánchez de plagi a rectificar. “Un mitjà de qualitat accepta aquestes qüestions”, ha etzibat. “Un mitjà que diu que té 144 anys d’història valuosa hauria d’estar a l’altura i rectificar quan s’ha equivocat”, ha assegurat en referència al diari ABC.

La Universitat Camilo José Cela ha confirmat aquest dijous que el procés d’avaluació de la tesi es va dur a terme amb “normalitat”. Així ho han assegurat en una nota informativa distribuïda als mitjans de comunicació, una nota a la qual s’ha aferrat la ministra.

La portaveu espanyola ha aprofitat per carregar contra Ciutadans, que va canviar l’assumpte d’una pregunta a la sessió de control al govern espanyol que anava sobre Catalunya per preguntar sobre la tesi. També ha assenyalat la presidenta del Congrés, la popular Ana Pastor, per permetre que se saltés el reglament. Ha recordat que “és la primera vegada que Espanya té un president del govern que és doctor”.

Hi haurà ampliació

Anar a la font
Nicolas Tomás

Powered by WPeMatico

Translate »