El govern espanyol amenaça JxCat i ERC: “Actuarem en conseqüència”

Rate this post

Després del tempestuós ple d’aquesta setmana, el govern espanyol ha volgut enviar una advertència a l’independentisme. “Si el Parlament actua contra la Constitució, actuarem en conseqüència i defensarem la legitimitat constitucional”, ha assegurat la portaveu espanyola, Isabel Celaá, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Ha estat després que aquest dijous JxCat i ERC acordessin una solució per garantir els drets dels diputats presos i exiliats.

Les paraules d’advertència de Celaá van en la mateixa línia que les de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que aquest divendres al matí ha recordat a JxCat i ERC que la interlocutòria del jutge Pablo Llarena “diu el que diu”, i per això els ha instat a nomenar diputats “substituts” perquè el Parlament pugui treballar amb “normalitat”.

La portaveu del govern espanyol ha assegurat que “l’independentisme està patint una crisi important”, i ha denunciat que amb aquesta “arrossega Catalunya a la deriva”. Els ha acusat de “bloquejar i col·lapsar” la tasca del Govern i impedir al Parlament que treballi amb normalitat. “Estan aturant qüestions que afecten tots els ciutadans, qüestions d’agenda social”, ha criticat.

Hi haurà ampliació

Anar a la font
Nicolas Tomás

Powered by WPeMatico

Translate »