El Govern espanyol accepta la desescalada de la Generalitat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat “mesures de flexibilitzció” en la desescalada de Barcelona i la seva àrea metropolitana a partir del proper dilluns 18 de maig, tal i com va proposar el Govern.

L’anomenada “fase 0,5” permet l’obertura dels comerços minoristes i serveis sense cita prèvia, l’assistència de vetlles fins a 10 persones i el culte fins a un terç del seu aforament, l’obertura d’escoles i universitats per a la seva desinfecció. També les biblioteques podran oferir serveis de préstec i els museus podran obrir amb un terç de l’aforament.

Les terrasses dels bars, en canvi, no podran obrir i també estaran prohibides les reunions d’un màxim de deu persones, així com la mobilitat entre municipis. Illa ha subratllat que “Barcelona es troba en fase 0”, malgrat aquesta “flexibilització”.

L’Executiu espanyol també ha autoritzat que les regions sanitàries de Girona, Lleida i Catalunya Central passin a la fase 1, així com les de l’Alt Penedès i el Garraf. L’única petició de la Generalitat que no s’ha acceptat ha estat el pas de l’àrea del Baix Montseny a fase 1, que de moment continuarà en fase 0.

Anar a la font – e-noticies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: