El Govern es compromet a treballar per assolir la sinistralitat zero l’any 2050

El president de la Generalitat, Quim Torra, i els consellers d’Interior i Territori i Sostenibilitat, Miquel Buch i Damià Calvet, han presidit aquest divendres la constitució del plenari del Pacte Nacional per a la Mobilitat Segura i Sostenible. Aquest acord s’ha marcat, entre altres reptes, que no es registri cap víctima mortal ni cap ferit greu amb seqüeles per a tota la vida a les carreteres catalanes l’any 2050, reformular l’espai públic cap a una mobilitat més sostenible i segura, i reforçar la lluita contra el canvi climàtic.

El principal objectiu del pacte és la transició cap a una mobilitat “més segura” i al mateix temps més “sostenible, saludable, connectada i automatitzada”. El conseller d’Interior també ha apuntat que no es pot “separar la seguretat de la sostenibilitat”, i que “són vitals per fer un país millor en qüestions de mobilitat”.

En aquest sentit, Buch s’ha compromès a “posar-hi molt” de la seva part, però ha apuntat la responsabilitat individual dels conductors com a “element clau” per evitar els accidents. “Són ells els que decideixen engegar un cotxe, estar distrets o estar concentrats, els que decideixen engegar un cotxe havent consumit drogues o alcohol o contestar un ‘whatsapp'”, ha assenyalat. 

Per la seva banda, el conseller Calvet ha afirmat, sobre la implantació d’una mobilitat més sostenible, segura i connectada: “És la nostra obligació com a governants i administració si el que volem és créixer com a societat fent-la més resilient i adaptada als reptes que tenim”.

Abertis, la Federació d’Autoescoles de Catalunya i el Col·legi d’Enginyers de Catalunya són algunes de les entitats que han participat en la constitució del plenari.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: