El Govern envia una carta a les cancelleries europees per alertar de l'”espionatge” a les delegacions

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, han enviat una carta als màxims responsables polítics d’Alemanya, el Regne Unit, Suïssa i Irlanda per informar que “la vigilància” del govern espanyol a les delegacions catalanes de l’exterior “pot haver afectat” els ciutadans i els representants oficials d’aquests països. La missiva forma part d’una acció del Govern per informar els electes europeus del que anomenen Borrellgate, el presumpte espionatge del govern espanyol a l’acció exterior del govern català a Europa per demostrar que s’hi duu a terme activitat relacionada amb el moviment independentista.

El govern espanyol va espiar l’acció exterior del Govern a Europa

“Lamentem particularment que aquestes accions hagin tingut lloc al seu territori i puguin haver afectat el dret a la privacitat dels seus ciutadans i els seus representants oficials”, afirma la carta que signen Bosch i Torra. En aquesta mateixa línia, en el document el Govern condemna “rotundament” les presumptes activitats de “monitorització i vigilància” i defensa la feina “legal i legítima de representants oficials d’un govern escollit democràticament”, en referència a la tasca que duen a terme les delegacions catalanes a l’estranger.

La carta assegura que els “recursos i esforços” que ha utilitzat el ministeri d’Exteriors en “l’intent de suprimir i emmordassar la dissensió política” haurien estat millor invertits “al camí més fructífer” del diàleg, “com una manera d’afrontar democràticament un assumpte polític”.

A més, l’executiu català també ha notificat el cas del presumpte espionatge a tots els eurodiputats del Parlament Europeu, als ministres d’afers estrangers de la UE i de l’Associació Europea del Lliure Comerç (EFTA), als presidents i primers ministres d’aquests països, als ambaixadors amb presència a Espanya i als cònsols amb presència a Barcelona.

En el ple d’aquest dimecres al Parlament, Quim Torra ja va censurar explícitament l’espionatge i va assegurar que el cas es posaria en coneixement de “les cancelleries europees”. Així mateix, el president Torra també va demanar la dimissió del ministre Borrell.

El Govern demana la dimissió de Borrell pel control del govern espanyol a l’acció exterior catalana


Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: